Kültür'de, GYS sınav 1.'si şube müdürü olamadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Şubat 2016 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kültür'de, GYS sınav 1.'si şube müdürü olamadı

Haber Gönder yoluyla gelen aşağıdaki içerik, memurlar.net tarafından uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Sayın yönetici;

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2015 yılında Şube Müdürlüğü (18 kişilik) için açtığı görevde yükselmenin yazılı sınavı 2015 yılında, sözlü sınav ise 13 şubat 2016 tarihinde yapıldı. Açıklanan sonuçlara göre sınavda yazılıda 94 puan alarak 1. olan arkadaş sıralamaya girmedi ama 66 puan alan 101. sıradaki arkadaş başarılı bulunarak şube müdürlüğünü kazandı. Yazılı sınavda ilk 18'e giren arkadaşların sadece 4'ünü kazandırdılar.

İlk kez bu yıl sözlü sınav uygulandı paraleli engellemek adına belki iyi niyetle çıkartılan bu sözlü sınav çok büyük haksızlığa neden oldu. Bu sözlü sınavı suistimal ederek yazılı sınavda başarılı olan ve ilk 18'e giren liyakat sahibi ve üstüne üstük ak partiliye oy vermiş olmalarına rağmen elendi. Göstermelik bir sözlü sınav yapıp insanların hakkını yemek, adalet mülkün temelidir sözünün ve adı içinde Adalet geçen bir partinin temellerine dinamit koymaktır, Kültür ve Turizm Bakanlığının kurum prestijini ayaklar altına almaktır, o kurumda çalışan personellerin o kuruma olan güvenini yerle bir etmektir.

Müdür veya müdür yardımcısı atamak gibi hakka sahip olan bakan ve müsteşarı neden böyle bir haksızlığa neden olmuştur veya tenezzül etmiştir?

Eğer Bakan veya Müsteşarın bu haksızlıktan haberi yoksa o koltuklara bu haksızlıkları önleyecek ve adaletsizliklerin önüne geçecek insanlar atanmalıdır.

Saygılarımla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber